juni 1, 2023

Opplev de råeste skistedene i verden!

USA og Canada har noen av de råeste skistedene i verden, og flere av dem er kontinuerlig kåret til de beste i verden år etter år.

Vi har selv vært og stått på alpint ved flere av dem, og vi er rett og slett voldsomt imponert over de unike skistedene Nord-Amerika har å by på. Kan f.eks. nevne Whistler, Aspen, Vail, Beaver Creek, Deer Valley/Park City, Jackson Hole, Revelstoke og Squaw Valley. Vi kan hjelpe med alt fra transport, hotell, skikort og utstyr; til den beste prisen. Og vi har noe å tilby for alle ferdigheter, fra nybegynnere til de som er ute etter mer ekstreme skiopplevelser som heliskiing og catskiing.

Se også: Skisafari langs Powder Highway i Canada

Amerika har utrolige mange flotte skisteder; høye fjell, masse snø og resorter i verdensklasse. Spesielt det vestlige USA og Canada, fra Rocky Mountains mot Stillehavskysten har mye å by på. I Rocky Mountains er dere tusenvis av kilometer fra havet, og snøen er da mye tørrere enn vi nordmenn er vant til. Dette skaper perfekte alpinforhold! De fleste av skistedene er også perfekt for den sosiale delen av turen; både for voksne og barn.

Verdenskjente skisteder

Det er glimrende skisteder i de fleste statene i det vestlige USA. Statene Colorado, Montana, Idaho, California, Wyoming og Utah utpeker seg som de mest fremtredende. Her er et lite utvalg av de mest kjente stedene:

 • Cowboyreiser er stolt av å være CMH Nordic sin agent i Norge; her kan dere oppleve heliskiiing på sitt aller ypperste!
 • Aspen – fantastiske snømengder og masse A-kjendiser fra Hollywood
 • Beaver Creek – her har bl.a. Aksel Lund Svindal herjet, senest i 2017
 • Big Sky – Montanas største og mest kjente skisted, med herlig service og masse nedfarter
 • Vail – et av de største skistedene i verden, og har noe for alle
 • Park City – består av to svære skianlegg, og for oss nordmenn er Deer Valley mest kjent, siden dette var Stein Eriksens hjemplass i en årrekke, og vi har avtale med Stein Eriksen Lodge bl.a. Park City var alpinstedet for vinter OL i Salt Lake City i 2002 – her har vi i Cowboyreiser opplevd den beste prepareringen av skibakker noen gang; silkeføre hver gang!
 • Steamboat Ski Resort – kjent som «ski town USA» og ligger i herlige Steamboat Springs, som vi i Cowoyreiser virkelig er forelsket i..
 • Squaw Valley – Californias egne ski-lekeplass. Flotte forhold og olympiske bakker fra OL i 1960
 • Sun Valley – Idahos store stolthet, og er kanskje et av de hyggeligste skistedene i USA
 • Jackson Hole – kåret til verdens beste skisted år etter år. Ikke uten grunn! Enorme snømengder, noe for alle ferdigheter, fantastiske hoteller og en herlig cowboyby..
 • Telluride – nettopp kåret på topp 10 beste skisteder i verden av Snow Magazine. Fantastisk puddersnø og en av de koseligste skibyene i verden!
 • Whistler og Revelstoke i Canada, er to steder vi virkelig anbefaler – heliskiing, catskiing og svære skianlegg gjør dette til noen av de mest populære skidestinasjonene i verden
 • Powder Highway i Canada er en miks av de råeste skistedene i Canada. Her er det pudder i ekstreme mengder og fantastiske små byer, og ekstreme terreng. Vanskelig slå Powder Highway i Canada

Eric Berger Whistler Blackcombs Skiferie Cowboyreiser

Svært mange steder i USA tilbyr også langrenn og andre vinteraktiviteter i tilknytning med skianleggene. Aktivitetene står i kø for alle; både barnefamilier, vennegjenger og de eventyrlystne! Et opphold med alpint, kan f.eks. gjerne kombineres med et ranchopphold (som og er perfekt på vinteren).

Whistler Blackcomb Cowboyreiser credit Toshi Kawano

Skiferie med oss er vi iallfall sikker på blir en opplevelse for alle; fra de som søker offpiste til barnefamiliene!

Tips en venn eller kollega

UTVALGTE TURER

Skiferie

Fantastisk skiferie i Park City og Deer Valley

Park City er en rå skidestinasjon!

Les mer
Skiferie

Heliskiing i Telluride – offpiste på sitt beste

Vi i Cowboyreiser drømmer om heliskiing!

Les mer
Guidede turer

Trugetur i Yellowstone og Grand Teton nasjonalpark

Trugetur gjennom verdens første nasjonalpark, Yellowstone, er en godbit for dere eventyrlystne! Det er skikkelig gøy å tilby en tur på truger gjennom parken på vinterstid 2023 og i julen frem mot 2024. Det er kanskje første gang dette tilbys, og vi gleder oss selv også til å oppleve denne turen; for å oppleve an […]

Les mer