Guidede turer

Trugetur i Yellowstone og Grand Teton nasjonalpark

Trugetur gjennom verdens første nasjonalpark, Yellowstone, er en godbit for dere eventyrlystne!

Det er skikkelig gøy å tilby en tur på truger gjennom parken på vinterstid 2023 og i julen frem mot 2024. Det er kanskje første gang dette tilbys, og vi gleder oss selv også til å oppleve denne turen; for å oppleve an av Amerikas flotteste nasjonalpark på vinteren, er få forunt. Dyr overalt, og en natur som er verdenskjent; alt fra geysiren Old Faithful til de nydelige toppene av Grand Teton.

Se også: Fotturer med guide i Rocky Mountains, Yellowstone og Grand Canyon

Trugetur? Jepp! Det er noe vi virkelig mener at du som er eventyrlysten bør prøve. Det å gi seg i kast med en slik tur på egenhånd, er vel omtrent for ekspedisjon å beregne. Men gjennom oss er det trygt og godt, og du reiser i en gruppe på maks 14 personer. Minne for livet? JA!

Du ankommer Bozeman i staten Montana, og overnatter der. Dette er en kul og hip western by, hvor du ankommer dagen før turen starter. Dagen etter møter man guide, og de andre som er med; du reiser kun med en mindre gruppe, slik at det blir god tid til å oppleve turen slik den bør og må oppleves.

Så reiser dere inn i Yellowstone, som stort sett ligger i staten Wyoming, hvor dere går på en flott tur på ca 8-9 km. Her får oppleve flotte steder som Terraces at Mammoth Hot Springs, og gjennom Gardiner, hvor sjansen er stor å se bison, antilope, elk (amerikansk hjortedyr) og mule deer (mulhjort). Kvelden avsluttes med deilig felles måltid, hvor alle er med og hjelper til.

Dyrelivet imponerer!

Dag 3 er en spesiell dag, for denne dagen står i ulvens tegn. Ulven er omstridt, hvor enn den er, og i Yellowstone ble den introdusert igjen, etter utryddelse, i 1995. Sammen med en meget kyndig guide, er det stor sjanse for å oppleve dem i sitt naturlige habitat. Bison og antilope er vi nesten sikker på at dere får oppleve, gjerne på nært hold. På kvelden er det mulighet for å kaste seg ut i varme kilder, som er ved overnattingsstedet. En herlig opplevelse, og en mulighet å oppleve at Yellowstone virkelig er en supervulkan (som dog sover godt i lang lang tid enda).

Grand Canyon i Yellowstone, er en dyp dal, som imponerer de fleste, og her tar vi turen på dag 4. Her får dere og muligheten til å se berømte Tower Falls. Dyrelivet er fortsatt rikholdig, og er dere heldig får dere se big horn sheep (fjellsauer) i dag. Senere på dagen vender dere nesen mot vestsiden av parken, og avslutter dagen med fellesmåltid på hotellet.

Parken er mer eller mindre stengt for trafikk pga snøen, men det stopper ikke dere! På dag 5 tar dere beltevogn inn til Old Faithful geysiren. Denne er verdenskjent, og landskapet rundt her oppleves på trugene. Det er fantastiske farger og geotermiske former. På turen opplever du nok snøkledd bison, elk og kongeørn på nær, men trygg avstand. Sjekk ut mer inspirasjon om Yellowstone Nasjonalpark på deres offisielle side: https://www.nps.gov/yell/index.htm

Det å gå på truger gir deg nærhet til naturen

På nest siste dag, følger dere elven Madison, og får oppleve dyrelivet langs elvebredden. Er dere heldig opplever dere svaner som oppholder seg her hele året, eller otere som løper rundt. En flott dag langs elvebredden. Etter turen reiser dere mot det fantastiske vintereldoradoet Jackson. Jackson Hole er kåret, de siste 10 årene, som verdens beste skidestinasjon! Her er det kule restauranter, barer, skisteder. Og kvelden opplever du byen på egen hånd.

Siste dag på trugetur, blir i Grand Teton nasjonalpark. Her er det nydelig i vinterperioden, og stillheten er fantastisk. Her tråkker du avgårde med fantastiske Grand Teton ruvende 4198 meter over dere. Etter en god tur, møter dere en såkalt parkranger; en slags blanding av guide og politi i nasjonalparkene. Han tar dere gjennom the National Elk refuge, hvor over 7000 elk gresser gjennom vinteren. Det er et ganske så spektakulært syn! Siste dag avsluttes med en natt i Jackson.

Etter dette tror vi du har hatt en opplevelse du sent kommer til å glemme! Trugetur er ganske så kult. Vi ordner det gjerne slik at du kan bli i Jackson for å kose deg med ski og alpint, om du ønsker en forlengelse. Verdens beste skisted = ja takk?

Pris per person i dobbeltrom: 24.445,- inkludert 7 overnattinger, 4 middager, 6 lunsjer (matpakke), frokost alle dager, truger, guide og transport underveis.

Tips en venn eller kollega
Avreise: Datoer for 2024/2025 er ute
Antall personer: 1 - 14
Antall dager: 7
Pris per deltager: NOK fra 19.865,-

Få et tilbud på denne reisen!

  Kontakt meg på:

  LIGNENDE TURER

  Guidede turer

  Fottur i Yosemite Nasjonalpark med toppturer opptil 4000 m.o.h.

  Vi ønsker å invitere dere til å delta på en fantastisk fottur i Yosemite Nasjonalpark. Her kommer dere til å oppleve flere fotturer med guide, som strekker seg opp mot 4000 m.o.h. Denne turen er for de skikkelig turglade, og dere bør være klar for en naturopplevelse! Vi i Cowboyreiser har denne turen høyt på […]

  Les mer
  Guidede turer

  Fottur med guide i Rocky Mountains, Yellowstone og Grand Canyon

  Noen av de vakreste stedene vi i Cowboyreiser vet om, besøkes på denne fotturen.

  Les mer
  Skiferie

  Heliskiing i Telluride – offpiste på sitt beste

  Vi i Cowboyreiser drømmer om heliskiing!

  Les mer