Aktiv ferie

Fotturer på egen hånd i USA – vi ordner alt

Å ønske å oppleve fotturer på egen hånd i USA, er et ønske vi forstår godt. Vi i Cowboyreiser har gjort nettopp det, og vi syns det er en opplevelse som er helt herlig. Vi ordner med alt fra overnatting med frokost, leiebil, kart til alle turene og egne guidebøker dere kan bruke på tur.

Ut fra Las Vegas går en fantastisk tur, hvor du får oppleve noen av de flotteste fotturer i hele USA. Dette mener vi er en av de mest spektakulære fotturer som finnes! Den passer for single, par, venner og familier med ungdommer. Dere kjører egen leiebil mellom de vakre nasjonalparkene. Opplevelsene på disse fotturene står i kø. Magiske steder som Grand Canyon, Yosemite, Bryce Canyon, Zion. Her opplever du både fauna og flora ulikt noe annet sted i verden. Den ene, av de forskjellige turene du vil oppleve, går til Angels Landing. Den er å anse som kanskje den vakreste og råeste fotturen i verden!

Se også: Fottur i Yosemite Nasjonalpark med toppturer opptil 4000 m.o.h.

Turen starter med opplevelser i sydlige Utah og Nevada

Denne turen starter i legendariske Las Vegas. En by som ingen annen! Her får dere anledning til å oppleve litt av hva byen har å by på, før dere starter turen nordover til vakre Zion Nasjonalpark. Dette er en av de vakreste nasjonalparkene vi har opplevd noen gang. Her står fantastiske fotturer som turen til Emerald Pools og kanskje verdens vakreste fottur; turen til Angels Landing. Fotturer på egen hånd gir jo selvsagt friheten til å velge de turene som passer dere, og i Zion er det mye å velge mellom..

Etter opplevelsene i Zion Nasjonalpark reiser dere videre nordover til vakre Bryce Canyon Nasjonalpark. Her er naturen og formasjonene helt annerledes, og dere vil nyte å spasere gjennom parken med ruvende tinder på alle kanter. Fargespillet med røde fjell, grønne trær og blå himmel er et syn for øyet! Her kan dere også leie dere hest og ri i parken om dere ønsker, og det er en ekstraordinær opplevelse fra hesteryggen..

Videre går turen til hellig land for Navajo indianerne

Turen går så videre sydover og inn i hellig «indianerland», og dere kommer til Lake Powell og byen Page. Å unne seg en dag med fotturer langs Lake Powell, eller få en guidet fottur inn i Antelope Canyon. Det er en stor opplevelse! Området rundt Page er det masse å oppleve, og ønsker dere bare ta mindre turer og så oppleve Lake Powell fra båt e.l. er det også alle muligheter for nettopp det!

Videre fra Page, blir det en tur til Cowboyreisers kjennemerke; Monument Valley før dere samme dag reiser til Grand Canyon

Her kan dere gå flotte turer i dette hellige landet i Monument Valley, eller kaste dere med jeeptur med indianerguider. Eller vi kan foreslå en tur på hesteryggen gjennom dette sjelesettende landskapet. Dette landskapet er noe som vekker til livet enhver drøm fra westernfilmer.

Dagen etter er hele dagen satt opp til at dere går inn i Grand Canyon og får oppleve en av verdens syv naturlige underverk. Fotturer på egen hånd i Grand Canyon er en opplevelse, og dere bestemmer selv om dere vil gå ned i dalene eller gå på toppen. Her er et mylder av turer å velge mellom!

Death Valley og Yosemite Nasjonalparker står for turen

Etter to dager i Grand Canyon går turen videre gjennom ørkenen og langs gamle Route 66, til Death Valley Nasjonalpark. Det er stor kontrast til nasjonalparkene i Utah. Death Valley er preget av et ekstremt vær (ekstrem varme midt på sommeren), og det faktum at det er det laveste punktet på den vestlige halvkulen (ca 100 meter under havet). Dette skaper et unikt skue, og her kan dere gå flotte turer, som byr på en helt unik natur og landskap.

Etter en dag med opplevelser i Death Valley, følger dere langs fjellkjeden Sierra Nevada til bl.a. Mono Lake, som er en av verdens eldste innsjøer. Vi anbefaler også at dere kan ta turen innom for en spasertur i Bodie State Park (en ekstremt velholdt 150 år gammel «spøkelsesby»). En annerledes opplevelse, og når dere er ute etter fotturer på egen hånd, kan dere jo selvsagt velge hva dere ønsker å prioritere på veien. En ting vet vi; dere vil prioritere det neste stoppet, nemlig Yosemite Nasjonalpark.

Vi har lagt opp til to dager med opplevelser i Yosemite Nasjonalpark, og denne parken er så stor at dere kan gå på fotturer akkurat så mye og langt dere bare vil. En fantastisk dal, med fossefall, høye (men tilgjengelige) fjelltopper, frodig natur og et mektig skue.

Yosemite Nasjonalpark er kanskje den nasjonalparken amerikanerne er mest stolt av, og det er en opplevelse!

Dere avslutter med to dager i vakre San Francisco

california golden gate bridge roadtrip cowboyreiser

Dere avslutter denne fantastiske turen gjennom USA med to netter i San Francisco. Det er en flott by å oppleve på egen hånd, og det er helt topp spasere rundt å oppleve denne byen. Alt fra Alcatraz fengsel, til den legendariske trikken eller Fisherman’s Wharf. Vi tror det er en perfekt avslutning på en tur hvor dere har kunnet oppleve unike fotturer og naturen helt innpå dere..

Pris per person i dobbeltrom: fra 19.895,- (prisen inkluderer overnatting i 13 netter, frokost, leiebil, kart og guidebok (på engelsk))

OBS! Når dere bestiller en slik tur med fotturer på egen hånd står dere selvsagt helt fritt, utenom hotellovernattinger og evt fly (som vi planlegger sammen med dere). Dette er kun ment som et forslag på reiserute fra vår side.. Vi skreddersyr til deres ønsker og behov!

Fly tilkommer utenom, og vi hjelper med glede om ønskelig.

Ønsker dere oppleve denne turen med guide og små, intime grupper, sjekk: Guidede fotturer i ville vestens vakre nasjonalparker

Tips en venn eller kollega
Avreise: Kontinuerlig året rundt
Antall personer: 1-100
Antall dager: 14
Pris per deltager: NOK Pris fra 19.895,-

Få et tilbud på denne reisen!

  Kontakt meg på:

  LIGNENDE TURER

  Unike reiser

  Naturopplevelser i verdensklasse

  Denne turen er for dem som ønsker seg noe helt unikt og naturopplevelser av beste kvalitet! Og i denne turen får dere oppleve et reise som ingen andre i USA eller i Skandivavia tilbyr! Turen tar dere gjennom noen av de flotteste og råeste stedene «den ville vesten» har å tilby, og det i kombinasjon […]

  Les mer
  Guidede turer

  Fottur med guide i Rocky Mountains, Yellowstone og Grand Canyon

  Noen av de vakreste stedene vi i Cowboyreiser vet om, besøkes på denne fotturen.

  Les mer