februar 14, 2022

Bilferie gjennom det autentiske Amerika

Vi elsker å reise på bilferie og roadtrip i USA, føle seg uavhengig og kunne dra dit man selv ønsker.

Vil du bare ta en avstikker på impulsen underveis på turen, eller om man så må ta et ekstra toalettbesøk for de små. Uansett; det å sette seg inn i bilen, tune inn radioen til countrymusikken kommer ut av høyttalerne, for så å starte kjøreturen..  DA har ferien begynt for fullt!

Se også: Roadtrip fra Seattle til Los Angeles – kule og berømte storbyer står for tur

california golden gate bridge roadtrip cowboyreiser

Følelsen av å sette seg i en bil og kjøre ut på de fantastiske veiene i USA, er vanvittig moro. Vi har selv vært av gårde på roadtrip flere ganger, og vi tenkte vi skulle dele litt av våre opplevelser rundt det å reise på bilferie. Veienes land, over noen, er jo USA, og det er ikke uten grunn. Frihetsfølelse og opplevelser! Selv har vi vært jorden rundt ca en gang, på forskjellige roadtrips i bil i USA..

Å bestemme seg for rett leiebil er noe vi alltid bruker litt tid på. Vi har kjørt mye forskjellig i USA,  alt fra kabriolet i Florida og California, til SUV i Rocky Mountains. Vi syns alltid det er greit å tilpasse bilvalget til behovet du har. Selv velger vi enklere biler om vi kun skal bruke bil til transport til og fra. Men skal vi ut på roadtrip, syns vi det ALLTID er verdt å bruke litt mer penger på leiebilen.

Det å komme ut på de Amerikanske veiene er helt, ja, konge! Veiene er alltid brede og oversiktlige, og du får en skikkelig frihetsfølelse med en gang. Sikkert ikke så politisk korrekt..

De fleste steder i USA er jo mulig å nå med bil, og alt kan lages til en roadtrip. Vi har ofte valgt å legge opp turer som gir oss mye variasjon i natur, siden det er tross alt det du ser mest av når du er på biltur.

Kontrastfylt bilferie og roadtrip

Den ene gangen startet vi syd i Arizona, hvor det er tørrere og de fantastiske kaktusene dominerer, og endte til slutt i San Francisco hvor det var grønt og frodig. På den roadtripen fikk vi opplevd utrolig mye. Vi startet med vårt aller første ranchopphold, før vi reiste videre til en langhelg i Las Vegas («What happens in Vegas, stays in Vegas»).

På veien til California kjørte vi gjennom Death Valley nasjonalpark. Når vi kom til Los Angeles, kjørte vi opp til Hugh Hefner i hans Playboy Mansion i Hollywood. Her forsøkte vi å få «audiens» (ikke vellykket, men en dog..). Vi fulgte opp Highway 1 fra LA til San Francisco på siste del av turen, og endte på vingårder i Napa Valley. En tur på ca 2500 km, men allikevel føltes det ikke som en lang kjøretur. Landskapet forandrer seg hele tiden mens milene suser forbi. Bare en av de virkelig store opplevelsene i livet!

Nå drømmer vi om å oppleve de fantastiske nasjonalparkene i Utah og Arizona i SUV, sammen med masse offroad kjøring!

Roadtrip er for mange selve den Amerikanske drømmen.. Vi i Cowboyreiser viser gjerne «vei»!

Tips en venn eller kollega

UTVALGTE TURER

Roadtrip

Highway 1 i California – kanskje verdens beste roadtrip

Highway 1 er en drøm for svært mange, og denne turen har vi selv gjort, og å oppleve California på denne måten vil vi virkelig anbefale! Highway 1 mellom Los Angeles og San Francisco er en legendarisk roadtrip, hvor man opplever noe av det beste California har å by på. Med denne turen har vi […]

Les mer
Unike reiser

Roadtrip i verdensklasse!

Det er noen få plasser i USA vi anser som råere enn de andre! Vi i Cowboyreiser er stolt over å kunne tilby en roadtrip i verdensklasse på 10 dager, som topper det aller meste.

Les mer
Guidede turer

4×4 offroad tur i den Amerikanske villmarken

Se for dere den flotteste naturen USA har å by på, og dere har den beste tilgangen siden dere kommer med egen guide og kjører som en av svært få firehjulstrekkere gjennom disse fantastiske områdene. Her er det normalt helt utilgjengelig utenom til fots, men ikke nå lenger!

Les mer