juni 3, 2018

Nasjonalparkene er USAs stolthet

I 2012 besøkte vi vår første nasjonalpark i USA, og etter det har vi besøkt mange og blitt helfrelst. Vi forstår hvorfor Amerikanerne er så stolt av dem!

Verdens første nasjonalpark var Yellowstone, som nå kanskje er den meste kjente av dem alle! I Norge kjenner vi godt til nasjonalparker, men det er slående er hvor tilgjengelig de er for alle i USA. USA har en slående natur, og nasjonalparkene oppsummerer ofte det aller, aller beste av dette.

Vårt første besøk i en nasjonalpark var i nasjonalparken Great Sand Dunes i Colorado. Dette er et spesielt skue; innerst i en svær dal ligger det store sanddyner som skaper egne små fjell av sand. Et spektakulært syn! Vi var der i forbindelse med at en av de ranchene vi nå jobber med, også hadde ridning i nasjonalparken. Det var en opplevelse for livet!

Nasjonalparken var, som de fleste andre nasjonalparkene, til rettelagt med gode turstier, merkede og umerkede løyper, et godt besøkssenter og flere steder lagd til for camping og telting.

I USA er nasjonalparkene noen av de mest populære stedene å besøke, og Amerikanerne er veldig stolt av dem. Det har de all grunn til å være! Naturen i disse parkene er kanskje det flotteste vi i Cowboyreiser har opplevd i vårt liv, og som nordmenn sier det mye! Vi har selv besøkt flere nasjonalparker, og har fortsatt flere på vår «to do»-liste.

Ofte er det svært vanskelig å få bo i nasjonalparkene, men med vårt kontaktnett har vi tilgang. Og det er sjelden vare! Vi kan tilby overnatting i de aller fleste nasjonalparkene, og hotellene i parkene er ofte svært få. Men vi har tilgang, og akkurat det er vi ganske så stolte av..

Vi har masse forskjellige turer innom nasjonalparker, men vi kan virkelig anbefale en tur innom Zion, Bryce, Redwood, Canyonlands, Yellowstone, Yosemite, Joshua Park, Death Valley og Great Sand Dunes. Er lagt med en del bilder som viser en hel del av disse parkene, og som dere ser, er det ganske så spektakulært!

 

2 persons looking at tree Redwood Nasjonlapark Cowboyreiser

Det å få oppleve så mektig natur, er noe vi unner alle å oppleve. Vi kan iallfall nesten ikke vente med å reise på vår neste tur til det autentiske Amerika..

 

Tips en venn eller kollega

UTVALGTE TURER

Rocky Mountains beste – busstur med guide

Vi har selv opplevd store deler av denne turen, og vi er skikkelig misunnelig på dere som «hopper» på denne bussturen.

Les mer
Guidede turer

Fottur med guide i Rocky Mountains, Yellowstone og Grand Canyon

Noen av de vakreste stedene vi i Cowboyreiser vet om, besøkes på denne fotturen.

Les mer
Guidede turer

Fottur i Yosemite Nasjonalpark med toppturer opptil 4000 m.o.h.

Vi ønsker å invitere dere til å delta på en fantastisk fottur i Yosemite Nasjonalpark. Her kommer dere til å oppleve flere fotturer med guide, som strekker seg opp mot 4000 m.o.h. Denne turen er for de skikkelig turglade, og dere bør være klar for en naturopplevelse! Vi i Cowboyreiser har denne turen høyt på […]

Les mer