Roadtrip

Opplev den skandinaviske arven i Nord-Dakota og Minnesota

Gå tilbake i røttene og opplev den skandinaviske arven  i Nord-Dakota og Minnesota. Her får dere virkelig gått i fotsporene til pionerene, som skapte amerikanske vesten. En fantastisk tur med mange flotte opplevelser!

Se også: Reis på roadtrip i USA – vi skreddersyr din drømmetur til USA

Pris fra: 7.995,- per person (se lenger ned i reisebeskrivelsen alt som er inkludert)

Dag 1 | Minneapolis/St. Paul, Minnesota 

På denne turen kommer dere til å få oppdage noen fantastiske perler som er ukjent for mange, men samtidig også følge den skandinaviske arven i USA. Dette er en reise i matkultur, flott natur, herlige småbyer – alt bundet sammen av den skandinaviske arven i Nord-Dakota og Minnesota.

Dere ankommer Minneapolis-St. Paul International flyplass (MSP), og henter leiebilen før dere drar til hotellet. Nyt ettermiddagen med å utforske Mississippi Riverfront i sentrum av Minneapolis, hvor dere kan gå over den historiske steinbroen, og se på fossen i Mississippi River (St. Anthony Falls). Her kan dere besøke Water Works parken eller historiske Mill City muséet, som bringer liv i historien til Minneapolis. Deretter kan dere nyte et restaurantbesøk langs St. Anthony Main (som er den eldste gaten i Minneapolis), mens dere ser utover Mississippi River.

Prøv den lokale restaurant favoritten Owamni by the Sioux Chef, som bruker gamle tradisjonelle ingredienser brukt av urbefolkningen. Avslutt dagen med å utforske Mall of America som er det største kjøpesenteret i USA med sine 520 butikker, 60 restauranter og nasjonens største innendørs temapark: Nickelodeon Universe.

Dag 2 | Minneapolis/St. Paul

Start dagen med en deilig frokost på Hen House eller Hell´s Kitchen i sentrum av Minneapolis. Bli deretter med på en guidet tur gjennom Minneapolis. Ønsker du å utforske byen på egen hånd, så kan du f.eks. leie sykkel og oppleve noen av de mange kilometerne med sykkelstier via the Grand Round National Scenic Byway.

Nå kan det være godt med en lunsj på en av de mange mathallene i MSP som f.eks. Midtown Global Market, Malcom Yards eller Keg & Case. Nyt deretter et avslappet guidet elvecruise eller lei en egen kajakk. Er du glad i musikk, så anbefaler vi å se et show på First Avenue, eller stikk innom Paisley Park, som var Prince sitt hjem og musikk studio. Avslutt kvelden med å innta en lokal favoritt: the «Juicy Lucy»; en burger stappet full av ost. Den finner du på to av Minneapolis kjente restauranter; Matt´sBar og 5-8 Club

Dag 3 | Minneapolis/St.Paul – Fargo

I dag kjører dere vest mot Nord-Dakota. Ta et stopp hos Fargo-Moorhead besøkssenter for å lære mer om byen og dens tilbud. Men viktigst av alt; ta bilde med «The Woodchipper» som ble kjent i filmen fra 1996 «Fargo». Ta deretter turen til Hjemkomst senteret i Moorhead, hvor du finner det lokalt bygde vikingskipet, som seilte til Norge i 1982, før det permanent ble satt på senteret.

Utforsk sentrum og ta en tur i butikkene før det er tid for lunsj. Her kan dere velge mellom utallige restauranter på Broadway, som f.eks. 46 North Pints & Provisions, Blackbird Woodfire, Mezzaluna, No Bull Smokehous, Pounds, The Boiler Room eller Wurst Bier Hall, for å nevne noen få! Husk å ta et bilde i fronten av det ikoniske Fargo Theatre før du ender kvelden.

Dag 4 | Fargo, Nord-Dakota

Begynn dagen med en lokal favoritt på enten The Shack on Broadway, BernBusm´s, Black Coffee and Waffle Bar eller Frying Pan. Dra deretter ut til Bonanzaville, hvor du tar et steg tilbake i tid, med mer enn 36 historiske bygninger, som forteller om pioneerene som skapte vesten. Tilbring ettermiddagen på the Red River Zoo, som inneholder både urgamle og eksotiske dyr funnet i tilnærmet likt klima som the Red River Valley. Her spesialiserer de seg på å ta vare på noen av de mest sjeldne artene på jord. Når middagstid nå setter inn, så er Broadway er et godt valg. Men anbefaler å gå like utenfor sentrum og prøve noen av de lokale favorittene som f.eks: Luna, Crave eller Maxwell´s.

Dag 5 | Bismarck, Nord-Dakota

Fortsett til neste destinasjon; hovedstaden i Nord-Dakota. Ta et lite stop i Jamestown hvor du kan ta en selfie med Dakota Thunder – verdens største bøffel. Når du kommer til Bismarck, besøk North Dakota Heritage Center og State Museum som er lokalisert på North Dakota State Capitol område. Ta deretter et elvecruise med Lewis & Clark Riverboat. Test ut noen lokale restaurant favoritter: The Peacock Alley, Pirogue Grille, Bistro 1100, Laughing Sun Brewing Company, Blarney Stone Pub eller The Toasted Frog

Dag 6 | Bismarck – Medora

Da er det tid for å reise videre til Medora, hvor du har muligheten til å stikke innom Salem Sue, Richardton Abbey eller the Enchanted Highway. I Dickinson, besøk the Badlands Dinosaur museum. Trenger du kaffe? The Brew, lokalisert i en gammel kirke tidligere president Theodore Roosevelt pleide å besøke, er et flott stopp! Bli kjent med byen Medora. Besøk the ND Cowboy Hall of Fame og the Chateau de Mores. Ta en gåtur langs boardwalken og besøk butikkene i Medora. For middag og underholdning; ta turen til the Pitchfork Steak Fondue og Medora Musical!

 Dag 7 | Medora

Stå opp tidlig for å se den nydelige soloppgangen på toppen av Buck Hill i Theodore Roosevelt National Park samt oppdag bison på prærien. Spis frokost på veien på en av de lokale favoritt stedene som The Cowboy Cafe eller The Farmhouse Cafe. På kvelden kan du se på dyrelivet eller solnedgangen i Wind Canyon. Nyt noen gode lokale restauranter for middag, som f.eks. Theodore´s Dining Room, Badland´s Pizza, Lille Missouri Saloon & Dining eller Boots Bar and Grill.

Dag 8 | Medora – Minot

Bruk morgenen i North Unit of Theodore Roosevelt National Park før du nyter en lunsj i Watford City-Outlaws, JL Beers eller Stonehome Brewing. For deretter å dra øst til New Town, hvor dere finner det nye MHA Nation Interpretive Center og Earth Lodge Village. Bruk noen timer på disse kulturelle stedene eller slapp av ved bredden av Lake Sakakawea. Etter du har spist middag på en av de lokale restaurantene, ta en tur til Scandinavian Heritage Park hvor du kan gå tilbake i tid. Her kan dere få oppleve den skandinaviske arven på nært hold. Masse attraksjoner hvor vi nordmenn og skandinaver virkelig kan finne glimt fra en svunnen tid.. Dere vil finne alt fra stavkirke, historiske stabbur til statue av HC Andersen her – fotsporene av den skandinaviske arven er stor!

Dag 9 | Minot – Devils Lake – Grand Forks

Før dere reiser videre til Grand Forks, ta et besøk på the Old Main Street Cafe. Når ankomst Grand Forks nærmer seg, ta en tur til The Ralph, North Dakota Museum and Art, Japaese Garden eller Downtown Greenway. Ta turen til downtown når middagstidspunktet nærmer seg. Her finner du noen lokale favoritter som The Toasted Frog, Sky´s Restaurant and Cloud 9 Lounge eller Rhombus Guys Brewery. For en sen matbit, besøk en lokal favoritt: Red Pepper.

Dag 10 | Grand Forks – Bemidji

Før du forlater Grand Forks, nyt en av de mest anbefalte cafeene som serverer hjemmelagede mat; Darcy´s Cafe. Ta en enkel kjøretur til din destinasjon og nyt synet av naturen. Bruk dagen i Bemidji, kjent som den første byen ved Mississippi River, og for dens småbys sjarm og North Woods skjønnhet. Besøk de ikoniske statuene av Paul Bunyan og hans sidekick Babe the Big Blue Ox, som har tatt imot turister siden 1937. Ta en spasertur gjennom de sjarmerende gatene og butikkfrontene i sentrum, hvor du finner flotte aktiviteter for hele familien.

Dag 11 | Bemidji – Duluth

På veien til Duluth, ta et stopp i Grand Rapids. Dette er fødestedet til Judy Garland, som er mest kjent for hennes rolle i Dorothy i Wizard of  Oz. Når du kommer til Duluth, en av Minnesotas mest populære turistdestinasjoner, besøk det arkitektonisk, flotte sentrumet med trendye nabolag, ved innsjøen. Sørg for å ikke gå glipp av et glimt av de høye skipene som legger til ved Duluth havnen eller den ikoniske Aerial Lift Bridge som reiser seg høyt over nabolaget. Besøk den populære Canal Park som tilbyr restauranter, bryggerier og butikker.

Dag 12 | Duluth – Minneapolis/St. Paul

Som en alternativ rute på vei tilbake til Minneeapolis/St. Paul, ta en tur innom ulike steder i Minnesota som har mye av den skandinaviske arven. Den kjente forfatteren Wilhelm Mobergs karakterer, Karl Oscar og Kristina, finner du statue av i Lindstorm, kjent som en liten bit av Sverige, i Minnesota. Her vil du også finne historiske svenske hjem og arkitektur, til moderne svensk inspirert lokal mat og butikker. Et morsomt sted for bilder er byen Mora, som har verdens største Dalahest. Aom sagt, denne turen viser mye av den skandinaviske arven i USA. Til lunsj, så stopp gjerne på Tobies Restaurant, lokalisert i Hinckley, kjent for deres karamellruller.

Dag 13 | Minneapolis/St. Paul avreise

Før du returnerer leiebilen og flyr hjem, ta deg tid til å nyte en avslappende tur. Her anbefaler vi den billedlige Minnesota River ved Minnesota Valley National Wildlife Refuge i Bloomington. Kun få minutter fra MSP flyplass.

Cowboyreiser og denne herlige roadtripen

Gjennom Cowboyreiser kan denne turen kjøres med egen leiebil, egen MC eller bobil. Vi skreddersyr alle våre turer, og tilpasser med glede. Ønsker du bare oppleve deler av ruten, ja så er det selvsagt helt i orden også. Vi har fokus på å tilpasse nøyaktig slik at det blir optimalt for alle typer reisende!

Priser fra:

 • Familie/4 personer på tur:
  • Fra 7.995,- per person når 4 stk reiser, med 12 netter på gode hoteller og overnattingssteder samt SUV-leiebil
 • 2 stk på tur:
  • Fra 14.995,- per person i dobbeltrom, med 12 netter på gode hoteller og overnattingssteder samt SUV-leiebil

Flyreise kan dere ordne selv om ønskelig, men vi kan hjelpe med fly om dere foretrekker det. Alle priser er fra priser, og forutsetter ledig kapasitet ved bestilling

Tips en venn eller kollega
Antall personer: 1-200
Antall dager: 13
Pris per deltager: NOK 7.995,- p.p.

Få et tilbud på denne reisen!

  Kontakt meg på:

  LIGNENDE TURER

  Unike reiser

  Route 66 – «moderveien» i USA med Cowboyreiser

  Drømmen om Route 66 er det ikke få som har – selve definisjonen på roadtrip og bilferie En roadtrip langs Route 66 er en reise gjennom både en svunnen tid og en reise til dagens moderne USA. Dere kan oppleve alt fra strendene i California til den mektige prærien i Midtvesten. Ikke minst med noen […]

  Les mer
  Roadtrip

  Highway 1 i California – kanskje verdens beste roadtrip

  Highway 1 er en drøm for svært mange, og denne turen har vi selv gjort, og å oppleve California på denne måten vil vi virkelig anbefale! Highway 1 mellom Los Angeles og San Francisco er en legendarisk roadtrip, hvor man opplever noe av det beste California har å by på. Med denne turen har vi […]

  Les mer
  Unike reiser

  Oppdag Floridas skjulte skatter: 14 dagers roadtrip

  Bli med på en eventyrlig reise gjennom Floridas skjulte skatter! Fra den spennende atmosfæren i Orlando til det historiske St. Augustine og strandparadisene i Destin og Panama City, venter 14 dager fylt med mangfoldige og uforglemmelige opplevelser. Denne 14 dagers roadtripen gir deg sjansen til å utforske noen av Floridas minst kjente, men mest sjarmerende […]

  Les mer